Holistische massage in Utrecht-CentrumIk masseer altijd met mijn (liefde)volle aandacht. Dát is de basis. En ik neem als uitgangspunt dat jouw lichaam en geest één geheel vormen; dit wordt ook wel de holistische benadering genoemd. Door de aanraking tijdens een holistische massage, gebeurt er iets in je heel je wezen. Want spanning in je lijf, komt vaak voort uit je hoofd, hoe je in het leven staat.

In de drukte van alledag vergeet je soms ‘jezelf’: je rent maar door en moet van alles. Je leeft in je hoofd, raakt gestresst of verkrampt. Tijdens een holistische massage word je uitgenodigd om weer uit je hoofd en juist in contact met je lijf te komen. Door deze aandacht voor jezelf, en voor de eventuele spanning of stress in je lijf, kan er weer rust en ruimte ontstaan. Of inzicht in bepaalde patronen of klachten.

Afhankelijk van jouw behoefte, gebruik ik verschillende soorten massage (meer info). Als het passend is combineer ik het ook met (elementen van) haptonomie, focussing en ademwerk. Regelmatig maken holistische massages ook onderdeel uit van een coachingstraject.

Mijn massages zijn heel fijn als je behoefte hebt aan ontspanning en liefdevolle aandacht. Of als je klachten ervaart op fysiek vlak (bijv pijnlijke spieren, hoofdpijn, buikpijn, hoge ademhaling, hyperventilatie, moeite om je lijf te voelen) of emotioneel vlak (stress, burn-out, vermoeidheid, rouw, eenzaamheid). Door mijn manier van werken komen regelmatig mensen bij me tijdens of na een traject bij een psycholoog, haptotherapeut of osteopaat (ik werk ook samen met een aantal eerstelijns psychologen in Utrecht). Verder ervaren mensen met hooggevoeligheid mijn manier van werken als erg prettig. Ook mensen die nog nooit eerder een massage hebben gehad, en dit misschien best spannend vinden, komen regelmatig bij me. Lees hier ervaringen van anderen.

Een massagesessie duurt in totaal 75 of 90 minuten, bestaande uit een voorgesprek/oefening, massage en afronding. Het is fijn als je na de massage nog even tijd hebt voor jezelf, dat je niet direct weer aan het werk hoeft of andere verplichtingen hebt, zodat je de aandacht nog lekker even bij jezelf kunt houden. (PS hier mijn eigen favoriete relaxplekjes in de buurt van m’n praktijk!)