Holistische massage in Utrecht-CentrumIk masseer altijd met mijn (liefde)volle aandacht. Dát is de basis. En ik neem als uitgangspunt dat jouw lichaam en geest één geheel vormen; dit wordt ook wel de holistische benadering genoemd. Door de aanraking tijdens een holistische massage, gebeurt er iets in je heel je wezen. Want spanning in je lijf, komt vaak voort uit je hoofd, hoe je in het leven staat.

In de drukte van alledag vergeet je soms ‘jezelf’: je rent maar door en moet van alles. Je leeft in je hoofd, raakt gestresst of verkrampt. Tijdens mijn massage word je uitgenodigd om weer uit je hoofd en juist in contact met je lijf te komen. Door deze aandacht voor jezelf, en voor de eventuele spanning of stress in je lijf, kan er weer rust en ruimte ontstaan. Of inzicht in bepaalde patronen of klachten.

Mijn massages zijn heel fijn als je:

  • behoefte hebt aan ontspanning en liefdevolle aandacht
  • klachten ervaart op fysiek vlak: pijnlijke spieren, hoofdpijn, buikpijn, hoge ademhaling, hyperventilatie, moeite om je lijf te voelen
  • problemen ervaart op emotioneel vlak: spanningsklachten, burn-out, labiel gevoel, dat het lijkt alsof je speelbal bent van je emoties
  • een periode van rouw of eenzaamheid doormaakt
  • bekend bent met hooggevoeligheid (HSP) en last hebt van teveel prikkels

Afhankelijk van jouw behoefte, gebruik ik verschillende soorten massage (meer info). Als het passend is combineer ik het ook met (elementen van) mindfulness, focussing en ademwerk. Regelmatig maken holistische massages ook onderdeel uit van een coachingstraject.

Mijn massages zijn vaak ook een mooie aanvulling op een traject bij een psycholoog, haptotherapeut of osteopaat (ik werk ook samen met een aantal eerstelijns psychologen in Utrecht). Mocht je nog nooit gemasseerd zijn en dit best spannend vinden, dan ben je natuurlijk ook van harte welkom; we kijken dan samen wat passend is. Lees hier ervaringen van anderen.

Een massagesessie duurt in totaal 75 of 90 minuten, bestaande uit een voorgesprek, massage en afronding. Het is fijn als je na de massage nog even tijd hebt voor jezelf, dat je niet direct weer aan het werk hoeft of andere verplichtingen hebt, zodat je de aandacht nog lekker even bij jezelf kunt houden. (PS hier mijn eigen favoriete relaxplekjes in de buurt van m’n praktijk!)