Holistische massage UtrechtIk masseer altijd met mijn (liefde)volle aandacht. Dát is de basis. En ik neem als uitgangspunt dat jouw lichaam en geest één geheel vormen; dit wordt ook wel de holistische benadering genoemd. Door de aanraking tijdens een holistische massage, gebeurt er iets in je heel je wezen. Want spanning in je lijf, komt vaak voort uit je hoofd, hoe je in het leven staat.

In de drukte van alledag vergeet je soms ‘jezelf’: je rent maar door en moet van alles. Je leeft in je hoofd, raakt gestresst of verkrampt. In mijn praktijk en tijdens de massage word je uitgenodigd om weer uit je hoofd en juist in contact met je lijf te komen. Door deze aandacht voor jezelf, en voor de eventuele spanning of stress in je lijf, kan er weer rust en ruimte ontstaan.

Afhankelijk van jouw vraag en behoefte, gebruik ik verschillende soorten massage.

Holistische massage is heel fijn en ondersteunend als je:

  • behoefte hebt aan ontspanning en liefdevolle aandacht
  • klachten ervaart op fysiek vlak: hoofdpijn, buikpijn, pijn in nek of schouders, hoge ademhaling, hyperventilatie, moeite om je lijf te voelen
  • problemen ervaart op emotioneel vlak: spanningsklachten, burn-out, rouw of verlies, dat het lijkt alsof je speelbal bent van je emoties
  • een periode van eenzaamheid doormaakt
  • het gevoel hebt dat je alleen nog maar hoofd bent

De ervaring leert dat voor sommige mensen het fijn is dat er naast de massage, ook tijd is voor een goed gesprek. Om te delen wat je bezighoudt of om orde in te scheppen in gevoelens en gedachten. Lees meer over de combinatie van holistische massage en counseling.