Ademcoach en ademcoachingIn mijn praktijk werk ik veel met de adem, oftewel ademcoaching. Want net als je lichaam is ook je adem sterk verbonden met je gevoelswereld. Zo kun je ‘stikken van woede’, ‘ademloos toezien’, of ‘een zucht van verlichting slaken’. Je kunt in de loop van je leven een adempatroon ontwikkelen  – meestal onbewust – waarmee je jezelf inhoudt, pijnlijke gevoelens of emoties onderdrukt, of er teveel controle op uitoefent.

Zo adem je bijvoorbeeld te oppervlakkig, ben je niet meer goed in staat om te ontspannen uit te ademen of ervaar je een lichamelijke beklemming tijdens een diepe ademhaling. Als ademcoach help ik je om een verkeerd adempatroon te doorbreken. En als je ademhaling verandert kun je ook meer ontspanning en vrijheid gaan voelen in jezelf en in je leven.

Eigenlijk werk ik in al mijn sessies met de adem, want de bewuste adem is altijd een ingang om meer in contact te komen met jezelf. Daarnaast gebruik ik bij ademcoaching ook technieken zoals de ervaarbare adem en de verbonden ademhaling. Tijdens een ademsessie ondersteun ik je om je aandacht helemaal naar binnen te keren en de beweging van de adem te volgen. Dit doe ik onder andere door het aanraken van de plekken waar je adem geblokkeerd wordt. Mensen omschrijven een ademsessie wel eens als een massage van binnenuit. Door de adem wordt er weer ruimte gemaakt in jou, voor dat wat zich wil laten voelen of zien. Uiteindelijk leidt dit meestal tot diepe ontspanning.

Ik bied ook diverse concrete ademoefeningen, waarmee we in mijn praktijk oefenen maar waarmee je ook thuis eenvoudig zelf mee aan de slag kunt. Natuurlijk stemmen we deze oefeningen af op jouw ademhalingspatroon. Een methode waar ik veel mee werk is de hartcoherente ademhaling, waarmee je op eenvoudige wijze jouw hele zenuwstelsel tot rust brengt.

Wil je meer weten? Bel of mail me dan gerust!