Ademcoach en ademcoachingIn mijn praktijk werk ik veel met de adem, ook wel ademcoaching of ademwerk genoemd. De adem is de essentie van ons bestaan en door bewust te ademen komen we makkelijker in contact met onszelf en met onze gevoelens. Onze adem is daarmee een bron van ontspanning, vitaliteit en zelfkennis.

Je kunt stikken van woede, ademloos toezien of een zucht van verlichting slaken. Vaak ontwikkelen we in ons leven een bepaald adempatroon, meestal onbewust. Een manier van ademen waarmee je jezelf inhoudt, pijnlijke gevoelens onderdrukt of jezelf onzichtbaar maakt. Meestal leidt dit tot een oppervlakkige ademhaling of ervaar je een lichamelijke beklemming tijdens een diepe ademhaling. Als ademcoach help ik je om een adempatroon te doorbreken. Niet vanuit wilskracht, maar door je op een zachte manier uit te nodigen in gebieden waar de adem is afgesloten. Als je ademhaling verandert kun je meer ontspanning en vrijheid gaan voelen in jezelf en in je leven.

In al mijn sessies is er aandacht voor de adem, want de bewuste adem is altijd een ingang om meer in contact te komen met jezelf. Daarnaast gebruik ik in de ademcoaching ook technieken zoals het Reichiaans ademwerk en de verbonden ademhaling (transformational breath). Tijdens een ademsessie wordt je uitgenodigd om dieper te ademen en om je adem met aandacht te volgen. Ik ondersteun je hierin met passende muziek, aanraking en mijn aanwezigheid. Door de adem wordt er weer ruimte gemaakt in jou, voor dat wat zich wil laten voelen of zien. Uiteindelijk leidt dit meestal tot diepe ontspanning. Sommige mensen omschrijven een ademsessie als een massage van binnenuit.

Ik bied ook diverse concrete ademoefeningen. Hiermee oefenen we in mijn praktijk maar je kunt er ook thuis eenvoudig zelf mee aan de slag. Een methode waar ik graag mee werk is de hartcoherente ademhaling, waarmee je op eenvoudige wijze jouw hele zenuwstelsel tot rust brengt.

Wil je weten of ademcoaching voor jou passend is? Bel of mail me dan gerust.

Maartje: ‘Dank voor de mooie ontmoeting en de ademsessie! Fijn om te merken dat ik op de goede weg ben, en dit is een fijne manier om echt te voelen hoe het met me is. De warmte heeft me goed gedaan. Nogmaals dank!’