Lichaamsgerichte coaching is een holistische vorm van coaching, waarbij er een verbinding wordt gelegd tussen lichaam en geest, waardoor je dieper in contact kunt komen met je gevoelens en verlangens. Daarmee is deze vorm van coaching onder andere erg geschikt voor als je last hebt van stress- of burn-out klachten, psychosomatische klachten of als je meer vitaliteit en balans wilt.

Je zult merken dat bij lichaamsgerichte coaching de sleutel tot verandering zit in de combinatie van gevoel en inzicht. Alleen inzicht is vaak onvoldoende als er diep van binnen in jou belemmerende gevoelens zitten. Begeleiding via gesprekken leidt tot meer inzicht, maar lichaamsgericht coachen gaat er van uit dat daadwerkelijke verandering naast het mentale niveau, ook het niveau van voelen en lichaamsbewustzijn nodig heeft. Eigenlijk erkennen we dus de wijsheid van jouw lichaam.

Via een aantal methodes die ik toepas, verdiepen we het contact met je lichaam, waardoor je lichaamsbewustzijn toeneemt. Zo komen inzicht en voelen samen, wat een belangrijke voorwaarde is tot je persoonlijke groei en verandering. Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent. Methodes waar ik gebruik van maak zijn onder andere:

  • focussen: lichaamsgerichte methode tot zelfinzicht
  • ademcoaching: uitgangspunt is dat de adem sterk verbonden is met onze gevoelswereld. Lees meer…
  • energetisch lichaamswerk: gronding en het verhelpen van blokkades in je energiesysteem
  • systemisch werk: het opstellen of in beeld brengen van het grotere systeem waar je deel van uitmaakt (familie/organisatie)
  • holistische massage: tijdens de massage begeleid ik je naar meer bewustwording en lichaamsbewustzijn. Lees meer…
  • body drum release: een techniek die geïnspireerd is op o.a. massage, NLP, hypnose en EMDR.
  • haptonomisch werken: uitgangspunt is dat gevoelens gekoppeld zijn aan het lichaam en de lichaamsbeleving. Lees meer…

Lichaamsgerichte coaching brengt je meer in contact met jezelf, je lichaam en je gevoelens. In praktijk zie ik dat er mooie dingen gebeuren, en resultaten oplevert zoals bewustwording van gedrags- en denkpatronen die stress bevorderend zijn geweest en transformatie hiervan. Of beter in staat zijn om je grenzen aan te geven, verhoogd zelfvertrouwen, een betere balans tussen werk en ontspanning en/of meer bezieling in je werk en leven.

Heb je nog vragen, of wil je een  sessie boeken om te ervaren wat het jou kan brengen? Bel of mail me dan gerust. Ik denk graag met je mee. We kunnen ook een (kosteloze) kennismaking inplannen.