lichaamsgerichte coaching UtrechtLichaamsgerichte coaching is een holistische vorm van coaching, waarbij we de verbinding leggen tussen lichaam en geest, waardoor je dieper in contact kunt komen met je gevoelens en verlangens. Daarmee is deze vorm van coaching onder andere erg geschikt voor als je last hebt van stress- of burn-out klachten, psychosomatische klachten of als je meer vitaliteit en balans wilt.

Je zult merken dat bij lichaamsgerichte coaching de sleutel tot verandering zit in de combinatie van gevoel en inzicht. Alleen inzicht is vaak onvoldoende als er diep van binnen in jou belemmerende gevoelens zitten. Begeleiding via gesprekken leidt tot meer inzicht, maar lichaamsgericht coachen gaat er van uit dat daadwerkelijke verandering naast het mentale niveau, ook het niveau van voelen en lichaamsbewustzijn nodig heeft. Eigenlijk erkennen we tijdens de sessies dus de wijsheid van jouw lichaam.

Via een aantal methodes die ik toepas, verdiepen we het contact met je lichaam, waardoor je lichaamsbewustzijn toeneemt. Zo komen inzicht en voelen samen, wat een belangrijke voorwaarde is tot je persoonlijke groei en verandering. Dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent. Methodes waar ik gebruik van maak zijn onder andere:

  • focussen: methode waarbij de aandacht naar binnen wordt gericht, wat leidt tot meer zelfinzicht.
  • ademcoaching: de manier waarop we ademen heeft een enorme impact op hoe we ons voelen en hoe we in het leven staan. Lees meer…
  • energetisch lichaamswerk: het versterken van je gronding en het verhelpen van blokkades in je energiesysteem.
  • systemisch werk: het opstellen of in beeld brengen van het grotere systeem waar je deel van uitmaakt (familie/organisatie)
  • holistische massage: tijdens de massage begeleid ik je naar meer bewustwording en lichaamsbewustzijn. Lees meer…
  • body drum release: een techniek die geïnspireerd is op o.a. massage, NLP, hypnose en EMDR.
  • haptonomisch werken: haptonomie richt zich op de ontwikkeling van het gevoelsleven en het contact tussen mensen.

Enkele ervaringen van mensen uit mijn recente praktijk: Erica (62) die zich na jaren weer veel vrijer voelt omdat ze bewust is geworden van oude gedrags- en denkpatronen die haar onbewust altijd klein hielden. Roel (43) die na een moeilijke periode (door overlijden van zijn vriendin) weer lekkerder in zijn vel kwam te zitten. Luuk (39, zelfstandig ondernemer) die weer heeft leren voelen en daardoor met veel meer zelfvertrouwen en vanzelfsprekendheid zijn bedrijf leidt. Of Liza (28) die meer in contact is gekomen met haar eigen behoeftes, waardoor er meer balans is gekomen in zowel werk als privé. Lees hier meer ervaringen.

Heb je nog vragen? Bel of mail me dan gerust. Ik denk graag met je mee. We kunnen ook een (kosteloze) kennismaking inplannen.