Coaching Utrecht‘Ik voel al lange tijd stress en spanning.’
‘Ik heb het gevoel dat ik alleen nog maar in mijn hoofd leef.’
‘Het contact met mezelf en wat ik wil ben ik volledig kwijt.’
‘Ik ervaar vaak een gevoel van onveiligheid.’

Op sommige momenten in je leven kun je wel wat ondersteuning gebruiken. Bijvoorbeeld in een periode waarin je last hebt van stress, onrust of verdriet. Omdat je overstelpt wordt door gevoelens of omdat je juist niets meer lijkt te voelen. Wat de aard van jouw klacht of hulpvraag ook is, met gesprek en lichaamsgerichte coaching help ik je graag om weer meer in contact te komen met jezelf. Hierdoor krijg je meer inzicht in je gevoelens, je gedachten en je fysieke beleving. Je leert om met aandacht aanwezig te zijn bij dat wat zich laat voelen of zien in jou. Door contact te maken met hoe het nu in je is, kan er ruimte komen voor verandering.

In de lichaamsgerichte coaching is lichaamswerk een belangrijk ingrediƫnt. Deze holistische vorm van coaching legt de verbinding tussen lichaam en geest, waardoor je dieper in contact komt met je gevoelens en verlangens. De sleutel tot verandering zit in de combinatie van gevoel en inzicht, want voor daadwerkelijke verandering hebben we ook het niveau van voelen en lichaamsbewustzijn nodig. Via een aantal methodes die ik toepas verdiepen we het contact met je lichaam, waardoor je lichaamsbewustzijn toeneemt. Zo komen inzicht en voelen samen. En dieper contact met het lichaam betekent dieper contact met jezelf, met wie je werkelijk bent. Methodes waar ik gebruik van maak zijn onder andere:

Ieder mens en ieder levenspad is anders, dus elke sessie of traject is maatwerk. Aan het begin stellen we samen je hulpvraag en doel vast en kijken we welke insteek passend is; dit kan ook per sessie verschillen. De basis in de coaching is mijn liefdevolle aandacht en betrokkenheid.

Martijn: ‘Na doorverwijzing door mijn psycholoog kwam ik bij Heidi terecht. Een logisch vervolg op alle gesprekken, want mijn hoofd wist alles al wel, maar mijn lichaam had nog wat meer tijd en aandacht nodig. Het heeft me echt weer een stuk verder gebracht.’