Holistische massage UtrechtIk masseer altijd met mijn (liefde)volle aandacht. Dát is de basis. En ik neem als uitgangspunt dat jouw lichaam en geest één geheel vormen. Door de aanraking tijdens een holistische massage, gebeurt er iets in je heel je wezen. Want spanning in je lijf komt vaak voort uit je hoofd; het zegt iets over hoe je in het leven staat of hoe je omgaat met gebeurtenissen. Tijdens de massage nodig ik je uit om je lichaam bewust te voelen, precies zoals het op dat moment is. Hierdoor ontstaat er ruimte om te onderzoeken hoe het werkelijk met je gaat en wat er voelbaar is in jou.

Bij een holistische massage kijk je vanuit een open en nieuwsgierige houding naar jezelf en je lichaam. Je mag helemaal aanwezig zijn bij wat er door je heen gaat op dat moment. Misschien zijn er veel gedachten, of is er juist stilte en rust. Misschien voel je spanning in je lijf, of word je geraakt in een gevoel. Het is allemaal goed, er hoeft niks anders. Tijdens de massage stel ik af en toe vragen die helpen om je bewust te worden van wat je voelt en die je beleving kunnen verdiepen. Wat deze massage jou kan geven is dat je meer verbinding met jezelf gaat ervaren.

Holistische massage is heel fijn en ondersteunend als je bijvoorbeeld:

  • behoefte hebt aan ontspanning en liefdevolle aandacht
  • klachten ervaart op fysiek vlak: hoofdpijn, buikpijn, pijn in nek of schouders, hoge ademhaling, hyperventilatie
  • problemen ervaart op emotioneel vlak: stress, burn-out, rouw en verlies, het gevoel dat je speelbal bent van je emoties
  • het gevoel hebt dat je alleen nog maar hoofd bent

We beginnen altijd met een kort gesprekje vooraf en eventueel een oefening om het contact met je lichaam te vergroten. Vervolgens bepalen we samen welk deel of delen van je lichaam aandacht nodig hebben. Tijdens de massage is aandachtige aanraking de basis, maar ik maak wel gebruik van verschillende soorten massage.

Massage kan ook gecombineerd worden met lichaamsgerichte coaching of counseling. Dit kunnen we tijdens een eerste kennismaking of sessie afstemmen.

Jolanda: ‘De massages van Heidi zijn zoveel meer dan een fysieke ervaring. Naast een diepe ontspanning helpen ze mij steeds weer om contact te maken met mijn lijf en te ervaren hoe het werkelijk met me gaat, zowel fysiek als geestelijk. En om (weer) in contact te zijn met wat ik nodig heb, waar ik behoefte aan heb. Ze nodigt uit om meer bewust en dieper te ademen wat helpt om verder te ontspannen. Haar respectvolle houding en aanrakingen maken dat ik me, ondanks onzekerheden over mijn lichaam, aan haar durf toe te vertrouwen. Ik ben steeds verrast door Heidi’s talent om aan te voelen wat nodig is.’