Afhankelijk van je klacht of behoefte, gebruik ik verschillende soorten massage. In een voorgesprek kijken we samen waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Vaak gebruik ik een combinatie van onderstaande vormen:

klassieke massage: fijn bij pijnlijke en gespannen spieren. Door massage van de spieren komt er weer een goede doorbloeding op gang, afvalstoffen worden afgevoerd en de spieren kunnen zich weer ontspannen.
energetische massage: gericht op een goede doorstroming van je energiebanen (meridianen). Heerlijk als je behoefte hebt aan een zachte massage, waarbij alles weer kan gaan stromen en je weer helemaal in contact komt met jezelf.
haptische massage (vanuit principes haptonomie): het doel hierbij is het contact met jezelf te herstellen. Door middel van mijn aanraking en de vragen die ik af en toe stel, komt er meer bewustzijn op hoe het op dit moment in jou is. Leer luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. Zoals ons hoofd vaak schreeuwt, fluistert ons lichaam…

Ook kan er tijdens een massage een onderdeel van je lichaam centraal staan, bijvoorbeeld je buik (buikmassage) of je hoofd (hoofdmassage). Of misschien is er een bepaalde behoefte die leidend is tijdens de massage, bijvoorbeeld:

  • verminderen van hoofdpijn (massage van nek, schouders en hoofd)
  • in contact komen met je diepere zelf (massage van onderrug en buik)
  • in contact komen met je basiskracht (onderrug, benen en voeten)

Tijdens de massage geef ik vaak ook aandacht aan je ademhaling: door je te ondersteunen in het voller in- en uitademen, brengt je dat in dieper contact met jezelf. Dit kan je helpen in het loslaten, om op dieper niveau te ontspannen of om nieuwe energie toe te laten.