Soorten massageAfhankelijk van je klacht of behoefte, gebruik ik verschillende soorten massage. In een voorgesprekje kijken we samen waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Vaak gebruik ik een combinatie van onderstaande vormen:

klassieke massage: fijn bij pijnlijke en gespannen spieren. Door massage van de spieren komt er weer een goede doorbloeding op gang, afvalstoffen worden afgevoerd en de spieren kunnen zich weer ontspannen.
energetische massage: gericht op een goede doorstroming van je energiebanen (meridianen). Heerlijk als je behoefte hebt aan een zachte massage, waarbij alles weer kan gaan stromen en je weer helemaal in contact komt met jezelf.
haptische massage (vanuit principes haptonomie): het doel hierbij is het contact met jezelf te herstellen. Door middel van mijn aanraking en de vragen die ik af en toe stel, komt er meer bewustzijn op hoe het op dit moment in jou is. Leer luisteren naar de wijsheid van je eigen lichaam. Zoals ons hoofd vaak schreeuwt, fluistert ons lichaam…
– ontspanningsmassage: het doel hierbij is om weer helemaal bij de rust en ruimte te komen in jezelf. Ultieme ontspanning door mijn liefdevolle massage en aanraking.

Soms kom je bij me omdat je een specifieke klacht hebt. Onderstaand een voorbeeld van soorten massages die ik dan geef:
Anti-hoofdpijn-massage: massage van nek, schouders, rug en hoofd
In-contact-met-mijn-gevoel-massage: massage van borst en buik
Basiskracht-massage: massage van (onder)rug, benen en voeten

Tijdens de massage geef ik vaak ook aandacht aan je ademhaling: door je te ondersteunen in het voller in- en uitademen, brengt je dat in dieper contact met jezelf. Dit kan je helpen in het loslaten, om op dieper niveau te ontspannen of om nieuwe energie toe te laten.