Soorten massageAfhankelijk van jouw behoefte, gebruik ik (een combinatie van) verschillende soorten massage. In een voorgesprekje kijken we samen waar jij op dit moment behoefte aan hebt. Vaak gebruik ik ook een combinatie van onderstaande vormen.

klassieke massage: fijn bij pijnlijke en gespannen spieren. Door massage van de spieren komt er weer een goede doorbloeding op gang, afvalstoffen worden afgevoerd en de spieren kunnen zich weer ontspannen.
energetische massage: gericht op een goede doorstroming van je energiebanen (meridianen). Heerlijk als je behoefte hebt aan een zachte massage, waarbij alles weer kan gaan stromen en je weer helemaal in contact komt met jezelf.
haptische massage (vanuit principes haptonomie): het doel hierbij is het contact met jezelf te herstellen. Door middel van mijn aanraking kom je weer bij jezelf, bij wat er te voelen is in jou, op dat moment. Alles mag er zijn, in jouw aandacht.
– ontspanningsmassage: het doel hierbij is om weer helemaal bij de rust en ruimte te komen in jezelf. Ultieme ontspanning door mijn liefdevolle massage en aanraking.

Soms kom je bij me omdat je een specifieke klacht hebt. Onderstaand een voorbeeld van soorten massages die ik dan geef:
Anti-hoofdpijn-massage: massage van nek, schouders, rug en hoofd
In-contact-met-mijn-gevoel-massage: massage van borst en buik
Basiskracht-massage: massage van onderrug, benen en voeten

Tijdens mijn massages gebruik ik vaak ook de kracht van de ademhaling: als je ruimte geeft aan de adem, ontstaat er ook ruimte in jou. Voor ontspanning, om te voelen wat er is, om helemaal aan te komen in jezelf. Ik ondersteun je in het (weer) laten stromen van je adem.