massage en counseling UtrechtEen goed gesprek (ook wel counseling genoemd) kan fijn en helpend zijn als je een steuntje in je rug nodig hebt in een moeilijke tijd. Bijvoorbeeld tijdens een periode van rouw en verlies, eenzaamheid of ‘niet lekker in je vel zitten’. Of juist als je een moeilijke tijd achter de rug hebt, en wilt voorkomen dat je terugvalt in oud gedrag of bijvoorbeeld een verslaving.

Met aandacht en zonder oordeel luister ik naar dat wat er speelt in jouw leven. Ik stel je vragen om het verhaal te laten ontvouwen of houd je een spiegel voor als het nodig is. Een goed gesprek helpt je om helderheid te scheppen in je gedachten en gevoelens. Door te delen wat je bezighoudt ontstaat er vaak opluchting, inzicht en ontspanning op een dieper niveau.

Belangrijke aspecten bij een goed gesprek zijn:

  • Het is objectief en respectvol;
  • Er wordt echt naar jou geluisterd;
  • Problemen worden inzichtelijk gemaakt;
  • Er wordt een veilige en liefdevolle omgeving geboden;
  • Er is wederzijds vertrouwen.

Als je in een moeilijke periode van je leven zit, heeft dat meestal ook invloed heeft op hoe je je fysiek voelt. Zo kun je bijvoorbeeld druk in je hoofd ervaren, of last hebben van een hoge ademhaling, vermoeidheid, hoofd- of buikpijn of vastzittende schouders. Of misschien lijkt het alsof je helemaal niks meer voelt, dat je alleen nog maar hoofd bent. Daarom betrekken we bij een goed gesprek vaak ook het lichaam. Soms beginnen we met een korte oefening om de aandacht bij jezelf en je lichaam te brengen. Ook zal ik tijdens het gesprek af en toe checken hoe het in je lichaam voelt als je iets vertelt, want je lichaam luistert altijd mee. Als het passend is kan ik je ook ter afronding van de sessie op tafel uitnodigen voor een verdiepende en ontspannende aanraking.

Is dit misschien wat jij nodig hebt? Neem vrijblijvend contact met me op, en samen kunnen we kijken wat voor jou passend is. Een gesprek kan ook gecombineerd worden met massage of lichaamsgerichte coaching.

Ben: ‘De gesprekken met Heidi zijn belangrijk om in alle vertrouwen dingen te delen, dat doe ik niet zo gauw met de mensen om mij heen. Het is fijn dat ze niet oordeelt en doorvraagt als het nodig is. Het helpt me om niet terug te vallen in oude gewoontes waarvan ik weet dat ze ongezond voor me zijn.’